Kisangani vzw
zondag 17 januari 2021

Nieuwsbrief Januari 2021

Vanuit Kisangani en België, wensen we u het beste voor 2021 !!

Dat het een gezond, gezellig en sociaal jaar mag worden !

JPG - 104.4 kB
Wensen uit Kisangani

Paluku

Graag stellen we je onze projectcoördinator in Kisangani voor, Paluku Muvatsi.

Hij is 42 jaar, is getrouwd en heeft 3 zonen en een dochter. Hij is nu al 4 jaar coördinator. Naast zijn diploma in de biologie heeft hij ook een master in biodiversiteit en duurzame bosbouw behaald aan de universiteit van Kisangani. Momenteel finaliseert hij zijn doctoraat. Dat handelt over bosbouw en de functie van bomen bij voedselvoorziening (gefocust op rupsen).

Naast algemeen coördinator van alle projecten, is hij ook de verantwoordelijke voor het project in Masako

JPG - 35.1 kB
Paluku Muvatsi

Nieuwe waterpomp in Batiamaduka

JPG - 58 kB
Waterput graven
JPG - 51.8 kB
Water oppompen

In Batiamaduka is er de voorbije maand een nieuwe grondwaterput geplaatst : put gegraven, afgewerkt en pomp geïnstalleerd ! Zoals je op de foto’s ziet, is het meer dan de put alleen; de betonafdek over een grotere oppervlakte zorgt er ook voor dat de pomp en de omgeving van de pomp goed proper gehouden kan worden. In totaal is het een investering van om en bij de 5000 EUR. Het water zal gebruikt worden voor de school, de velden bij de school en de varkensstallen.

Op 10 Januari is de eerste druppel water opgepompt.

Algemene Vergadering

We hebben op 5 december onze tweede algemene vergadering van 2020 gehouden, natuurlijk digitaal. Weer vele nieuwe ideeën. Jullie zullen de komende maanden de resultaten zien!

JPG - 28 kB
Algemene Vergadering