Kisangani vzw
zaterdag 3 april 2010

EXPEDITIE CONGO-STROOM

24 april - 12 juni 2010

Vanaf 24 april onderneemt een multidisciplinair onderzoeksteam een grote boottocht langs de Congo-stroom: van Kisangani naar Kinshasa over 1750 km. Deze wetenschappelijke expeditie bestaat uit medewerkers van de Universiteit van Kisangani, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA), het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), de Nationale Plantentuin van België en van verschillende andere Congolese, Belgische en internationale onderzoeksinstellingen en universiteiten.

Ze zullen in het Congo-bekken de schat van fauna en flora registreren en inventariseren alsook geologische en hydrologische metingen uitvoeren. Eén van de doelstellingen is het biodiversiteitsonderzoek in de D.R.Congo te stimuleren.

De Wetenschappelijke Coördinatie gebeurt door
- Erik Verheyen van het KBIN
- Benjamin Dudu Akaïbe van de Universiteit Kisangani.

Rudi Vranckx, verslaggever van de VRT, volgt de gebeurtenissen op de voet vanaf de start in Kisangani. Tot 3 maal per week houdt het Journaal ons op de hoogte en ook Koppen besteedt wekelijks aandacht aan de expeditie.

Bovendien is er vanaf donderdag 6 mei 2010 een wekelijkse reportage van Rudi Vranckx over de verschillende regio’s van de D.R.Congo.

Veel kijkplezier!